HYGIËNISCHE ZORG

Heb je hulp nodig bij je dagelijkse verzorging? Thuisverpleging de Kroon helpt je met hygiënische zorg volgens je zorgbehoefte en waarbij jij je comfortabel voelt.

Onze aanpak

Samen met jou bekijken we je zorgvraag en zoeken we een passende oplossing. In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een antwoord op je noden & verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen. Thuisverpleging de Kroon gaat verder dan enkel het verpleegtechnische aspect. We hebben oog voor je totale situatie en kunnen je, waar nodig in samenwerking met andere zorgpartners, helpen om zelfstandig en zelfredzaam thuis te blijven wonen.

Thuisverpleging de Kroon is een hecht zorgteam. Dankzij het elektronisch verpleegdossier zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er altijd iemand voor je klaar, elke dag, de klok rond.

Je thuisverpleegkundige heeft een brede kennis. 

Welke zorgen?

Hygiënische zorg kan onder meer omvatten:

  • klaarmaken voor de dag en de nacht o.a.
    • aan- en uitkleden
    • verversen incontinentiemateriaal
    • functionele houding geven (bv. met een tillift)
  • (haren) wassen
  • mondverzorging
  • opvolgen van problemen bij huid & nagels
In overleg met mantelzorger en de patiënt spreken we af wie welke taken opneemt. Bij hygiënische zorg proberen we altijd de zelfredzaamheid van de patiënt te stimuleren. Indien nodig geven we ook advies over hulpmiddelen die de veiligheid en het comfort van de patiënt verbeteren en de hygiënische verzorging kunnen vergemakkelijken. Denk hierbij aan een hoog-laag bed of een tillift.

De hygiënische zorg is voor de verpleegkundige ook een aanleiding om zorgnoden te detecteren en oplossingen voor te stellen.